ongoing projects

Oskar K. S-type Blue Art

Fenderkropp där stallbryggan har gått av och där jag har lagt in en större bit nytt trä genom tremolokaviteten och hela stallkaviteten. Nästa steg (efter viss omlackering) blir att montera ett Fender hardtailstall. Mikar, kåpor och rattar kommer INTE att få samma färg som på bilden…

 

Update: Kroppen håller på att få ny färg eftersom det blev någon konstig kemisk reaktion och att lacken aldrig riktigt stelnade, men å andra sidan blev den fläckvis orange. Ett h-e att försöka skrapa o slipa bort färg som bara nästan har stelnat! Slippappret cloggar igen på ingen tid alls… Trist, men oj vad snygg den blir, sen… när allt är klart… 2017, typ… :-)

Oskar K. S-type Red Hard-Tail

...plus en del andra projekt som ännu inte nått så långt, t ex en Tele baryton (enbits amerikansk al i kroppen, customtillverkad hals från en byggare i USA), en Strata med fem mikar varav en halsmik från en tele och en HB (!), en vintageinspirerad strata i tretons sunburst med gyllene hårdvara och hals med creme-färgad binding, en helsvart (all hårdvara svart!) med två HB från BC-Rich, och mittmik en HB i singelkostym, och en brunbetsad 70-talsinspirerad strata med CBS-hövdad hals (AllParts)… Sen var det visst något med att ha tid också?

2016 #1

Oskar K. X-type Future…

Midnattsblå Fenderkropp som har spruckit på längden, men inget är irreparabelt! Jag har tagit bort allt skadat trä och ska lägga in en bit ersättning genom hela det skadade området. Dessutom passade jag på att förskjuta den övre och undre delen i förhållande till varandra, vilket ger ett rätt bisarrt utseende. Med en telehals blir det perfekt! Är för närvarande i ett förstadium till brandgul färg för att sedan bli synnerligen konstnärligt utsmyckad av hr. konstnären Oskar K. himself, tro det eller ej! Då blir det jäklar ingen korgmålning eller annat trams, ånej! SAE 10-30 och Vikingarnas Vatten utgör grunden för varje lyckat konstverk, om inte annat funkar det bra som lösningsmedel.