Oskar K. S-type Red Classic

En Eden stratakropp, ilsket röd med ett Fender Vintage 1957-1962 RI-stall med massivt stålblock. Halsen är med lönnbräda och skruvar av Klusontyp (Wilkinson), och plektrumskyddet ett Fender (1 lager, 8 hål), med Fendermikar MIJ som legat och väntat ett tag på rätt bygge. Med svarta kåpor och rattar blev det en rätt vintageaktig gitarr, som med 011-strängar har ett väldigt schysst twang i ljudet…

 

Såld mars 2011

Fick ett mail från GMF med rubriken ”Skrotlådan” och innebörden att fler prylar lagts till. Hmm… Vad göra? Tja, tokshoppa? Givetvis! Kundvagnen fylldes snabbt med ”Byggsats från japan, allt ingår [...] Detta kit har en blond lackad kropp, istället för en olackad”. Sedan har jag iofs bytt stall, mikar (Fender USA), plektrumskydd, hals, potar, rattar… Frågan är om det egentligen är så mkt kvar av själva byggsatsen efter detta?

 

Såld maj 2011

Oskar K. S-type HoneyBlonde GMF

Oerhört snygg röd P-baskropp av okänt märke (bilden gör definitivt inte färgen rättvisa!) tillsammans med en rak och snygg hals, även den okänd. Mikar är  Fender original vintagetyp, och även övrig hårdvara kommer i stor utsträckning från Fender. Stallet är ett stabilt japanskt Squier-stall.

 

Såld december 2007

Oskar K. P-bass red

Helt okej kropp som fått nya mikar, ny elektronik och nytt 8-håls plektrumskydd i klassiskt vintage-design. Var inne på Fenders hemsida och kollade deras Custom Shop och blev vansinnigt imponerad av en del av deras vintagemodeller, så varför inte satsa på lite NOS-inspirerad design även här? Har också fixat till halsen, bl a har jag sågat lite i huvudet eftersom det har fel radie på cirkeln, vilket låter mer brutalt än vad det är! Dessutom har huvudet försetts med rätt logga, dvs min egen… Resultatet blev en gitarr med en rätt avsevärd sustain och schysst känsla. Däremot blev ljudet inte som jag hade trott eftersom den trivs bäst på lite smådistat eller mer, och jag själv oftast kör med väldigt rena ljud med lätt kompression och en smula chorus/flanger/phaser.

 

Såld oktober 2007.

Oskar K. S-type black

Hade en Stratakropp liggande tillsammans med ett stall och ett par rätt schyssta mikar, och med en hals från Eden i vintage-finish tillsammans med ett plektrumskydd (även det från Eden) i obeskrivligt mönster (bilden är dålig, men modellen heter ”Crazy Walker” och ser ut lite som Tortoise på steroider…) så blev det väldigt bra! Svarta pickupkåpor från Gitarrdelar.se och svarta rattar från AllParts, och med en översadel från Graphtech och ett par strängtryck (vanliga måsvingar) från Gitarrdelar.se så blev det suveränt! Resultatet blev en bra och lätt gitarr eftersom kroppen är byggd av något mycket lätt träslag, gissningsvis lind.

 

Såld oktober 2007

 

Oskar K. S-type Walker sunburst

Hade en hals som saknade varje likhet med en Fender (därför blev det också en Fender 70-talslogga!) och en del lösa prylar som hade blivit över från tidigare byggande, men det som fattades var kropp, rattar och pickuper. Well, sagt och gjort — jag fick tag på en kropp i Transparent Red och tre pickuper av synnerligen okänt ursprung, men tillsammans med ett stall av något bättre ursprung (Wilkinson) så blev det en ganska bra gitarr trots allt! Hade en fundering på att ändra huvudet och byta plektrumskydd mot något lite roligare än vitt, men… Andra byggen kom emellan. Gitarren trivdes bäst på lite halvdistat till heldistat, och det är trots allt inte min grej. 

 

Såld juli 2007.

Oskar K. S-type transparent red

Instrumenten nedan är sålda, men nya projekt pågår ständigt!

Fick tag på en telekropp och försåg den med ett Fender vintagestall från BridgeWorks med Fender original ashtray. Elektronik, potar etc från GMF och hals från Eden i vintage-finish. Stämskruvar från Wilkinson, mikarna hade jag liggande, halsplatta, enlagers 5-håls (givetvis!) plektrumskydd och diverse övrigt från Fender. Bygget är inspirerat av en oerhört snygg Fender Telecaster av 70-talsmodell som jag såg på någon hemsida, dessvärre glömt var… Det blev en osedvanligt lätt gitarr rent viktmässigt, även om ljudet är tyngre än vikten…

 

Såld mars 2008

 

Oskar K. T-type sunburst

Vit NoNamekropp som blivit en orgie i femtiotalistisk serietidningsmystik… Mikar från en japansk Squier från 90-talet, hals från Eden i vintagefinish och mycket övrig hårdvara från Fender. Stallet har dessutom sadlar från en Fender av okänd årsmodell för ännu bättre sustain.

 

Såld januari 2008

Oskar K. S-type Sci-Fi Swamp

Oskar K. S-type Babelicious

Nattsvart kropp från Fender… Rätt sliten, dvs sliten på rätt sätt, och försedd med MightyMite-mikar, dvs Fenderlicens. Stallet kommer från en Mexikostrata och halsen är en Eden med stort CBS-huvud och Rosewood greppbräda. Plektrumskyddet är synnerligen obeskrivligt och kan ses som en ironisk kommentar till vårt samhälles rådande könsmaktsordning, där kvinnan framställs som offer, men det kan också ses som en schysst retroblick på 40– och 50-talets pinupbilder på amerikanska stridsflygplan!?! Skönheten ligger i betraktarens ögon, dvs i detta fall mina egna!

 

Såld januari 2008

NoName stratakropp med standardstall av stabil modell. Halsen är en Eden med lönngreppbräda och vintagefinish. I övrigt är det normala svarta pickupkåpor och svarta rattar från AllParts, översadel från Graphtech och strängtryck (vanliga måsvingar) och en hel del annat från Gitarrdelar.se. Mikarna är från en Japansk Fender.

 

Såld januari 2008

Oskar K. S-type Sci-Fi Sunburst

En synnerligen svart kropp från Fender, lite lätt sliten i lacken, men inte mer än vad som skapar rätt känsla… Mikar, potar och elektronik från MightyMite. Halsen köptes begagnad och efter bandslipning och diverse justeringar funkar den kanonbra. Stallet är ett stabilt vanligt tremolo av vintagetyp, dvs bockade stålsadlar och schysst sustain.

 

Såld januari 2008

Oskar K. S-Style UK Black

Oskar K. S-type SciFi Rusty

Nonamekropp, nonamehals, standardprylar i största allmänhet… Trots det ett exempel på att det inte alltid behöver vara de dyraste delarna som ger de bästa gitarrerna, eftersom den låter väldigt bra och har ett ganska lågt strängläge, möjligen pga att jag valde att för första gången testa en massa verktyg jag köpt från Stewart-Macdonald, t ex Fret-Rocker och diamantplanfil. Just Fret-Rockern visade sig vara den bästa verktygsinvestering jag gjort på länge!

 

Bortskänkt mars 2011

Edgar, made in England? Någon som vet något mer om det här märket? Själv har jag aldrig sett någon annan! Bandlös fyra, har precis slipat halsen och kört sedvanlig behandling med Lemon Oil, och nu knorrar det fint med Rotosound Black Nylon 65-115, nästan lite kontrabas över ljudet! Pickupen är bytt till en Schaller, elektroniken är bytt till andra (och mer normala…) värden på potar och konding, och split på pickupen. Tung som attan, väger ton och ser ut att vara tillverkad av något tyngre träslag, lite oklart vad.

 

Såld juni 2008

Edgar fretless bass

Fick den av en kompis som skulle flytta. Skicket var, minst sagt, icke spelbart. Bottnen trillade ut när jag lyfte upp den, kroppen var full med klistermärken och stämskruvsmekaniken trillade sönder i små flisor när jag försökte få bort de återstående tre strängarna. Ny mekanik från MusikBörsen i Malmö gick på 80 kr (det var ett par år sen!), och ett set hyfsade strängar för en hundring, lite vanligt trälim och en smula tålamod, och sen funkade den faktiskt riktigt hyfsat. Helt okej för en normal fest! :-)

 

Bortskänkt juni 2009

NoName Queplonk

Väldigt okomplicerad gitarr som trots att kropp och hals är made in China känns bra. Det jag gjort med denna är att jag satt på AllParts (dvs Fenderlicensierade) rattar och ett lite speciellt plektrumskydd. Dessutom har jag bytt potar, kondingar och lite annat och satt läckkonding på volympoten. Kan bara göra lite extra reklam för dekorationerna på huvudet…

 

Såld juni 2011

Oskar K. S-type Lucky Luke (Squier)

2016 #1

En vänsterkropp från Eden, linoljad (fem lager), därefter vaxad (tre lager). Plektrumskydd är Fender med pickuper från Mighty Mite som är Fenderlicensierade och låter bra! Svarta kåpor och rattar från AllParts. Halsen är en Eden med bräda i Rosewood.

 

Såld januari 2013

Oskar K. S-type Woody Lefty

Såld mars 2014

 

Om Gibson kan göra en specialare med tre humbuckers på en LP, kan väl jag göra det med en strata? Eller, ja… Döm själv! Gitarren väger knappt någonting, men ljudet är en liten smula tyngre, minst sagt.

Oskar K S-type Trihumb